Dörröppning om du är utelåst - Låssmed24

Dörröppning om du är utelåst - Låssmed24

Dörröppning

En dörröppnings process kan behövas vid olika tillfällen exempel om någon behöver hjälp bakom en låst dörr eller om du bara råkat bli utelåst.

Oavsett  situationen  är det viktigt att kunna visa att det är du som äger, lägenheten, huset eller vad det är som ska öppnas.

Vilket sätt som är bäst att gör dörröppningen på är olika beroende på situationen, men ibland behöver man borra sönder låset. Generellt sätt försöker man alltid göra minsta möjliga skada för att inte i onödan försvåra den senare reparation som kommer behövas av dörren.

Låssmed med Mästarbrev

Wikipedia information om Dörr

Dörr En dörr (av fsv. dyr) är en rörlig vertikal skiva som används för att tillsluta en öppning exempelvis i en husvägg, mellan två angränsande rum eller mellan in- och utsidan av ett skåp. En port är en större öppning som används som ingång till en byggnad, men kan också syfta på den dörr som används för att tillsluta portöppningen. Ytterdörren har normalt en isolerande funktion eftersom den måste stå emot kyla och vind, samtidigt som många önskar den estetisk på grund av dess synlighet.Dörrar bör ha en bra upphängningskonstruktion för att tåla den konstanta användning de utsätts för. I dörren sitter ett dörrblad, vanligtvis tillverkat av trä, glas, metall eller plast, upphängt i en dörrkarm. Gångjärn och lås med medföljande nycklar hör vanligtvis till en dörr. Dörrar delas vanligtvis upp i slagdörrar och skjutdörrar, samt svängdörrar, vikdörrar, roterdörrar och lyftdörrar. Den vanligaste dörren kan anses vara slagdörren, medan skjutdörrar, som har en betydligt mer komplex konstruktion, är vanliga i affärer. De dörrar som tillstänger ett skåp kallas oftast luckor men i vissa fall dörrar.

Synonymer till dörr

  • port, ingång, utgång, öppning, dörröppning; ytterdörr, innerdörr, mellandörr; lucka; dörrblad, dörrskiva