Inbrotts- och säkerhetsgaller - Låssmed24

Inbrotts- och säkerhetsgaller - Låssmed24

Inbrottsgaller

Ett inbrottsgaller är bra att ha när du exempel vill skydda din lokal mot inbrott eller skadegörelse. Inbrottsgaller kan komma i olika varianter och kan se lite olika ut.

  • Rullgaller – kraftigt inbrottsförebyggande skydd med genomsikt.
  • Smidesgaller eller gallergrind – fast galler som skyddar mot skadegörelse samt fungerar som inkrypningsskydd.
  • Jalusier – inbrottsskydd som skärmar av och finns både med eller utan insyn.

Galler för dörrar och fönster är ofta avskräckande visuellt och minskar därför risken för inbrott och skador på din fastighet, skyltfönster eller hemmet.

Inbrottsgaller, montering

Wikipedia information om Galler_(stängsel)

Galler (stängsel) Galler är en delvis genomsynlig avskärmningsanordning, bestående av parallella stänger (ofta av metall) inom en ram. Det används som stängsel eller avgränsning. Olika varianter av galler kan användas som grind (gallergrind), dörr (gallerport), på ett fängelse (fängelsegaller) och som jalusi (spjälgaller). I en bur kallas ofta ett kraftigare nät för galler. Ett alternativt ord med mer abstrakt betydelse är gitter.Ordet galler finns i svensk skrift sedan 1541. I fornsvenska finns det motsvarande ordet galdror, en pluralform som eventuellt är avlett av det dåvarande ordet gadder med betydelsen galler. Detta senare ord anses stamma från lågtyskans gaddere som även det betyder galler.

Synonymer till galler

stängsel, spjälverk, nätverk, nät, skyddsgaller; gnistskydd, rist, rost, halster, sprakgaller; elektrod, gitter; (vard.) skaka galler sitta i fängelse, avtjäna straff